Menu

O Roku

Rok MargucPri športnikih ne gre samo za to, kdo bo hitreje v cilju, kdo bo dlje ali višje skočil. Gre za veliko več. Gre za to, da poskušamo premikati meje, da poskušamo pomagati mladim stopiti na pravo pot. Gre za to, da pokažemo, kako se bori za svojo domovino. Gre za vse to. In še kaj več.

Brez pomoči vseh, predvsem družine in sponzorjev, mi ne bi uspelo, zato hvala za vso podporo in zaupanje. Ničesar v življenju športnika se ne zgodi samo do sebe. Za vsak rezultat je potrebno ogromno trdega dela, odrekanja in sreče. Bistveno je predvsem delo  in odrekanje – srečo pa je potrebno izzvati.

Zaradi občutka na zmagovalnem odru, ki je tako kratek, se ne bi ukvarjal s športom, temveč se s športom ukvarjam zaradi tisteg občutka, ki se prebudi v tebi, ko ugasnejo žarometi in se zbudiš v naslednje jutro. Ko se enostavno zaveš, da si naredil nekaj posebnega.

Rok Marguč

_________________________________________________________________
PODATKI
Ime: Rok
Priimek: Marguč
Datum rojstva: 25. 5. 1986
Prebivališče: Celje
Država: Slovenija
Discipline: PGS – paralelni veleslalom, PSL – paralelni slalom
Sponzorji: Pivovarna Laško, GTG Plin, Zavarovalnica Triglav, d.d.Rogla, Fakro, Bora, Poc, Kessler, IRON RockMiha Matavz Photography, Celjski sejem, Salomon